Kayseri’de 100. yıl kutlamasına 1 ton leziz kutlama
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Lider Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Kayseri’nin gastronomi bölümü, UNESCO Türkiye Ulusal Kurulu Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan leziz mutfağını dünyaya tanıtmaya devam ederken, markalaşmayı hedefliyor Kayseri Gastronomi Günleri ile uluslararası alanda Kayseri mutfağı.
27, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Kayseri Gastronomi Günleri’nde 100. yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne özel etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Gastronomi Günleri’nde düzenlenen yarışma, seminer ve atölyelerde hazırlanan yemeklerin yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel 1 ton Kayseri Mantısı dağıtıldı.
İlk olarak Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve Lokantalar ve Pastaneler Odası Başkanı Altan Aydemir, aşçılarla birlikte mantıları küçük parçalar halinde katlayarak sıcak suyun kaynadığı dev kazanın içine attı.
Kayseri denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan Kayseri Mantısının, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Restoranlar ve Tatlıcılar Odası tarafından dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 1 ton mantı vatandaşlara ikram edilerek kısa sürede tüketildi.
Gastronomi Günleri’nde ayrıca Dr. Seçkin Saraç, Kayseri’nin coğrafi eserleri hakkında bilgiler vererek, lezzet başkentlerinden birinde olduklarını belirtti.